Intro > Ærteskud

Ærteskud


Ærteskud er forstadiet til dyrkning af ærter. De er med deres fine blade og slyngtråde meget dekorative. Smagen er meget intens.

Anvendelse
Ærteskud har en god og ren ærtesmag, og man slipper for arbejdet med at bælge ærter. De delikate ærteskud med spæde blade, stænglerne og slyngtrådene er velsmagende. Ærteskud har sødme og sprødhed og spises primært rå.

De er fine som velsmagende madpynt, som grønt fyld i sandwich, i blandede salater eller finthakkede i dressinger, pesto og marinader. Man kan også bruge dem i varme retter, omend de ved opvarmning hurtigt mister sprødheden. Brug dem til stir-fries i wok, til ovnbagt fisk og i pastaretter.

Ærteskud er rige på c- og a-vitaminer, indeholder folinsyre, og har som andre bælgplanter et relativt højt indhold af protein og fibre. Til gengæld er kalorieindholdet lavt.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig.

Friske krydderurter må gerne doseres