Kørvel
Intro > Kørvel

Kørvel


Kørvel er bedst rå, men kørvel kan med sin fine anissmag og sit dekorative løv så meget andet.

Anvendelse
Den indgår som en af de fintsnittede urter i krydderiblandingen fines herbes på lige fod med persille, purløg og estragon og kræver, i modsætning til de grovere urter i den anden franske klassiske urtedusk bouquet garni, ikke lang tilberedningstid for at frigive smag.

Kørvel bruges bl.a. i omeletter, fransk remoulade, kryddersmør og vinaigrette, og kørvel indgår også sammen med estragon i sauce bearnaise. Opvarmning dræber smagen. Faktisk er grundregel nummer et i omgangen med kørvel, at den ikke skal tilberedes. Enten skal den først tilsættes, når retten skal på bordet, eller den skal kastes i retten i allersidste minut. Opvarmning går hårdt ud over den fine anissmag.

Brug kørvel i humus, smagen er mere raffineret end persille, bland den med den kogte perlebyg, med spelt og alt det andet sunde korn. Kom den i den græske yoghurt, og drys den over tomatsalaten.

Tilbage til oversigt

 
 
Krydderurter

Her kan du læse alt om friske krydderurter.

Krydderurter
Alt om krydderurter  
Alt om krydderurter

Friske krydderurter er en gave til det Nordiske Køkken. Variationen på smag og duft er utrolig.

Friske krydderurter må gerne doseres